Goede doelen

Op zondag 10 december 2017 konden we maar liefst €55000 verdelen onder onze 5 goede doelen van de zevende editie (2017)

Naast het Kinderkankerfonds, dat elk jaar een deel van de opbrengst krijgt, werd dit bedrag verdeeld onder de volgende geselecteerde goede delen in 2017: Bernardus Driesprong Oudenaarde, Bos ’t Ename,  Revalidatiecentrum K7 UG en het Centrum voor ambulante Revalidatie Ter Eecken- Oudenaarde.

Kinderkankerfonds:

Fonds opgericht door Dr. Prof. Yves Benoit : steun aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen maar vooral de begeleiding van kinderen en hun familie die getroffen worden door deze ziekte ( oa. organisatie van vakantiekampen, … )

 Bernardus Driesprong:

Deze investeren het geld in een dubbel project. Een duo-fietsaanhanger die gekoppeld wordt aan een elektrisch aangedreven go-cart. Het andere deel dient voor de aankoop van verstelbare tafels en een transportband, als voorbereiding op toekomstig werk in de beschutte werkplaats.

Bos ’t Ename:

Herstellen en heraanleggen van verschillende wandelpaden en opstellen van een nieuwe speelzone met natuurlijke speeltoestellen. Op deze manier kunnen de wandelaars en hun kinderen toegang krijgen tot een uitzonderlijk natuurgebied.

Revalidatiecentrum K7 UGent:

Dit project voorziet een aanleg van een buitenterras met verschillende zithoeken. Daar kunnen patiënten ook buiten de ziekenhuisuren het contact met vrienden en familie onderhouden, met behoud van privacy.

 Centrum voor ambulante Revalidatie Ter Eecken Oudenaarde:

Dit centrum behandelt en begeleidt zo’n 200 kinderen individueel en in groep. Zij richten zich speciaal op vroeg-revalidatie van jonge kinderen met gedragsstoornissen, emotionele en neuromotorische stoornissen, autisme, ADHD, en verstandelijke beperkingen. Hiervoor wordt speciaal materiaal aangeschaft.

 

 

 

Een uitdaging voor het goede doel