Goede doelen

Op zondag 10 december konden we €55000 verdelen onder onze 5 goede doelen van de zevende editie.

Wil jouw vereniging/organisatie/… ook graag bij de goede doelen zijn van onze achtste editie? Aarzel dan niet en stuur je kandidatuur naar 24urenvanoudenaarde@gmail.com  (voor 1 februari 2018). Na die datum zal je worden uitgenodigd om je project voor te stellen tijdens een bestuursvergadering.

 

Op donderdagavond 13 april 2017 mochten de bestuursleden van de ’24 uren van Oudenaarde’ de gelukkige projectleiders van het goede doel ontvangen; zij werden uit de aanvragen voor geldelijke steun dit jaar geselecteerd. Naast het Kinderkankerfonds, dat elk jaar een deel van de opbrengst krijgt, zijn de nieuwe gegadigden: Bernardus Driesprong Oudenaarde, Bos ’t Ename,  Revalidatiecentrum K7 UG en het Centrum voor ambulante Revalidatie Ter Eecken- Oudenaarde.

Kinderkankerfonds:

Fonds opgericht door Dr. Prof. Yves Benoit : steun aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen maar vooral de begeleiding van kinderen en hun familie die getroffen worden door deze ziekte ( oa. organisatie van vakantiekampen, … )

 Bernardus Driesprong:

Deze investeren het geld in een dubbel project. Een duo-fietsaanhanger die gekoppeld wordt aan een elektrisch aangedreven go-cart. Het andere deel dient voor de aankoop van verstelbare tafels en een transportband, als voorbereiding op toekomstig werk in de beschutte werkplaats.

Bos ’t Ename:

Herstellen en heraanleggen van verschillende wandelpaden en opstellen van een nieuwe speelzone met natuurlijke speeltoestellen. Op deze manier kunnen de wandelaars en hun kinderen toegang krijgen tot een uitzonderlijk natuurgebied.

Revalidatiecentrum K7 UGent:

Dit project voorziet een aanleg van een buitenterras met verschillende zithoeken. Daar kunnen patiënten ook buiten de ziekenhuisuren het contact met vrienden en familie onderhouden, met behoud van privacy.

 Centrum voor ambulante Revalidatie Ter Eecken Oudenaarde:

Dit centrum behandelt en begeleidt zo’n 200 kinderen individueel en in groep. Zij richten zich speciaal op vroeg-revalidatie van jonge kinderen met gedragsstoornissen, emotionele en neuromotorische stoornissen, autisme, ADHD, en verstandelijke beperkingen. Hiervoor wordt speciaal materiaal aangeschaft.

Daarmee zitten we goed op schema om ook van deze 7e editie een speciale topper te maken, die heel wat mensen uit onze streek gelukkig zal maken.

Met deze keuze hebben we geopteerd voor zeer verscheiden projecten die ofwel het welzijn van patiënten verbeteren of die onze regio een maatschappelijke meerwaarde bieden.

 

 

Een uitdaging voor het goede doel